MakkelijkeMoestuin.blogspot.nl

MakkelijkeMoestuin.blogspot.nl
MakkelijkeMoestuin.blogspot.nl....alles over planten en een groener leven

dinsdag 23 mei 2017

Gratis Sample Permacultuur E-book, Moestuin in Potten, Bos Moestuin, Schutting Moestuin


Tuin smakelijk! bevat ontelbare tuintips, technieken, concrete voorbeelden en ervaringen Vera Greutink laat zien hoe je makkelijk en op een natuurlijke manier allerlei eetbare planten kunt telen en toepasbaar op verschillende schalen. Of je nu een tuin in je potten kweekt, eenjarige groente teelt, of een mooie permanente bostuin aanlegt. Vera leert je hoe je op een natuurlijke manier kunt tuinieren, waarin je met de natuur meewerkt. Spuiten hoeft niet, de bodem wordt met respect behandeld, spitten blijft achterwege en eetbare planten worden in kleurrijke polyculturen geteeld. Hierdoor creëer je een gezonde en productieve tuin waarin je bodem en planten een natuurlijk evenwicht vinden, weerbaarder zijn en gezonder blijven. Deze werkbesparende technieken maken tuinieren ook veel plezieriger en ook voor de drukke, moderne mens haalbaar. 

"Vera weet als geen ander hoe je de theorie van permacultuur meteen kunt omzetten in de praktijk. Geen uitdaging is haar te groot of te klein en haar enthousiasme werkt aanstekelijk." 
Peter Bauwens - kwekerij De nieuwe tuin, auteur van o.a. 'De nieuwe moestuin'

"De verfrissende helderheid, die ik ken van het lesgeven met Vera, kenmerkt ook dit boek van haar. Wat boffen al die nieuwe en doorgewinterde tuiniers, dat zij zich door haar praktijk kunnen laten voeden!" 
Fransjan de Waard - docent permacultuur, auteur van 'Tuinen van overvloed'

"Ongeacht de omvang van je tuin, Vera maakt duidelijk hoe je met een praktisch ontwerp, slimme handigheidjes en juiste timing kunt genieten van knisperverse groente, smakelijk fruit en fleurige bloemen, precies zoals de natuur dat ook doet."

Claudia Reina - tuinier, auteur en uitgever van 'Smultuin'

Recensie(s)

Verzorgde, aantrekkelijke uitgave waarin de schrijfster al haar ervaringen deelt die zij sinds de basisschool opgedaan heeft met het telen van eetbare planten en het verzamelen van wilde kruiden. En met het oprichten van bostuinen en nuttuinen in buurten. Tegenwoordig schrijft zij ook voor tuintijdschriften en geeft zij cursussen over de populaire permacultuur, die aan het behoud van ecosystemen wil bijdragen door onder meer zelf voedsel te produceren. Volgens dit principe teelt zij groenten, kruiden, fruit (ook aan struiken en kleine bomen) in potten en de volle grond. De gedetailleerde informatie hierover betreft onder meer de aanleg van de moestuin, het samenstellen van de grond en zaadwinning. Voor de beplanting adviseert zij veel verschillende soorten, die in Nederland verkrijgbaar zijn en gedeeltelijk nader beschreven worden. Het boek bevat veel duidelijke kleurenfoto’s, enkele tuinontwerpen en een gecombineerd onderwerp- en plantenregister. Al geschikt voor de beginnende tuinier met zorg voor het evenwicht in de natuur, die minimaal over een balkon beschikt.

J.A.W.M. Swinkels
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen